De Voedingswaarden Van Pindakaas En De Enorme Voordelen Ervan


Waar denk je aan als je de term "pindakaas" hoort? Gym, misschien fitness of iets anders? Ja, pindakaas wordt vooral geconsumeerd door de sportschoolfreaks die een geweldig lichaam willen bereiken. 

Pindakaas is ook een grote favoriet onder volwassenen en kinderen, omdat het beter smaakt dan gewone boter. Niet alleen de smaak, maar pindakaas biedt ook aanzienlijke gezondheidsvoordelen, waaronder de gezondheid van het hart en het verbeteren van de bloedsuikerspiegel. 

Velen moeten het niet weten, maar er zijn bepaalde manieren waarop pindakaas in de voeding moet worden geconsumeerd die hen kunnen helpen af ​​te vallen of kilo's aan te trekken tijdens krachttraining of bodybuilding.

Voordat we verder gaan, laat ons weten hoe voedzaam pindakaas is. 

Voedingswaarde van pindakaas

Pindakaas is rijk aan eiwitten en levert essentiële vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium en zink. 

Eiwit: Een 2 el pindakaas bevat 7,02 gram eiwit. Dit varieert echter met de normale telling voor vrouwen, die 46 gram zijn en voor mannen, die 56 gram zijn. 

Fosfor: Pindakaas bevat ook fosfor, aangezien elke portie 107 mg fosfor bevat, dat is bijna 15,3 procent van de ADH van 700 mg voor volwassenen. Fosfor is essentieel voor de opbouw van gezonde cellen en botten en helpt cellen ook om energie te produceren. 

Magnesium: Elke portie pindakaas bevat 57 mg magnesium. Het helpt bij het bereiken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van 400-420 g voor mannen en 310-320 g voor vrouwen. Magnesium speelt een vitale rol in meer dan 300 chemische processen in het lichaam. 

Zink: Zink is gunstig voor immuniteit, proteïne en DNA-vorming in het lichaam. Een enkele portie pindakaas levert 0,85 mg zink, dat is 7,7 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van 11 mg voor mannen, en 10,6% van de ADH met 8 mg voor vrouwen. 

Vitamine B-6: het speelt een vitale rol bij meer dan 100 enzymreacties in het lichaam en is noodzakelijk voor zowel de gezondheid van het hart als het immuunsysteem. Een enkele portie pindakaas wordt geleverd met 0,17 g vitamine B-6 en levert 14 procent van de ADH van 1,3 mg voor volwassenen. 

Niacine: Niacine is nuttig bij de spijsvertering en zenuwfunctie. Het helpt ook bij het produceren van energie. Pindakaas is ook verrijkt met niacine, omdat het 4,21 mg niacine per portie bevat, wat bijdraagt ​​aan de aanbevolen inname van een persoon van 14 tot 16 mg. 

Gezondheidsgerelateerde voordelen van pindakaas

De voedingsfactoren van pindakaas worden begrepen. Het is nu tijd om over te gaan op de voordelen van het consumeren van pindakaas als het wordt ingenomen via een algeheel gezond dieet. 

Helpt bij het afvallen: net als melk helpt pindakaas ook bij het afvallen. Verschillende onderzoeken hebben gesuggereerd dat het eten van pinda's en andere verwante noten kan helpen bij het afvallen. Dit komt omdat pinda's de verzadiging verbeteren dankzij hun eiwit-, vezel- en vetgehalte. 

Verzadiging is een gevoel van volheid, en als je eenmaal pinda's hebt gegeten, krijg je misschien het gevoel van volheid. Daarom ervaren mensen die twee keer per week of meer noten eten iets minder gewichtstoename in vergelijking met anderen. 

Helpt bij het verbeteren van de gezondheid van het hart

Pindakaas is wonderbaarlijk voor de gezondheid van het hart. Het bevat voedingsstoffen zoals enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, niacine, magnesium, vitamine E die essentieel zijn voor het stimuleren van de gezondheid van het hart. 

Verschillende onderzoeken suggereren dat het toevoegen van 46 g pindakaas of pinda aan een dieetplan van de American Diabetes Association (ADA) gedurende zes maanden het hart zal helpen en ook de bloedlipidenprofielen zal verbeteren. 

Bodybuilding

Pindakaas is zo'n voedingsmiddel dat het gewicht kan verminderen en ook helpt bij het opbouwen van spieren, en dit is de enige reden waarom mensen die de neiging hebben om spieren op te bouwen, de voorkeur geven aan het consumeren van pindakaas. 

De typische calorie-inname van pindakaas varieert van 1600-2400 calorieën per dag voor vrouwen en tot 3000 calorieën per dag voor mannen. 

Vermindert het risico op borstkanker

Het klinkt misschien een beetje griezelig, maar het consumeren van pindakaas, vooral vanaf jonge leeftijd, kan helpen bij het verminderen van goedaardige borstaandoeningen (BBD) die het risico op borstkanker verhogen. 

De onderzoekers hebben ook gesuggereerd dat het eten van pindakaas en noten op elke leeftijd kan leiden tot een lager risico op het ontwikkelen van BBD op de leeftijd van 30 jaar. 

Helpt bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel

Pindakaas is een koolhydraatarm voedsel dat een behoorlijke hoeveelheid vetten, vezels en eiwitten bevat. Daarom heeft pindakaas zonder toegevoegde suikers geen grote invloed op de bloedsuikerspiegel. 

Een studie in 2013 suggereerde dat het consumeren van pindakaas bij het ontbijt vrouwen met obesitas en een verhoogd risico op diabetes type 2 zou kunnen helpen. Dit helpt uiteindelijk bij het beheersen van de bloedglucosespiegel. 

Pindakaas wordt wereldwijd geconsumeerd, maar in Nederland enorm populair. Pindakaas is in Nederland bekend en ‘Pindakaas’ en wordt beschouwd als een standaard ingrediënt voor elk ontbijt. 

Nederlanders zijn gek op hun pindakaas en experimenteren er graag mee, zoals pindakaas met suiker of met hagelstorm op witbrood. De twee populairste pindakaasmerken die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn Calve en Fair Trade. Ze zijn er in verschillende potmaten, d.w.z. 350 g, 650 g en 1 kg. 

Conclusie: pindakaas valt onder de categorie van die voedingsmiddelen die tegelijkertijd lekker en gezond zijn. Een gezonde ontbijtoptie omvat pindakaas die wordt gebruikt met voedingsstoffen, uw hart beschermt en ook de bloedsuikerspiegel regelt. Degenen met een pinda-allergie moeten echter pindakaas vermijden, omdat dit een onverwachte bedreiging voor de gezondheid kan vormen.

Comments