Hoe Krijg Je Het Beste Eiwit Supplement In Nederland


Wei-eiwit is de beste keuze als je spieren wilt opbouwen, je efficiëntie wilt verbeteren en het meeste uit je harde werk in de sportschool wilt halen.

Onderzoek wijst uit dat het gebruik van weiproteïnepoeder helpt om de vetvrije massa te behouden en de kracht van het boven- en onderlichaam te verbeteren, samen met weerstandstraining. Maar loop door de gangpaden van een supplementenwinkel en je kunt een breed scala aan verschillende soorten eiwitten zien.

Waarom wei dan? Marie Spano, MS, een sportvoedingsdeskundige voor de Atlanta Hawks, Braves en Falcons, zegt dat een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van wei-eiwit is dat het een grote verscheidenheid aan aminozuren bevat die niet voorkomen in plantaardige eiwitproducten, zoals erwten- of hennepeiwitten.

Een overmaat aan essentiële aminozuren, waaronder Leucine, wordt ook aangetroffen in wei-eiwit. Volgens Mike Roussell, Ph.D., auteur van The Meta Shred Diet, is Leucine vereist voor het 'aanzetten' van spieropbouw op cellulair niveau.

Maar houd er rekening mee dat je voor je weiproteïnepoeder moeite moet doen in de sportschool om je te helpen spieren op te bouwen. Voor degenen die op zoek zijn naar het juiste eiwitpoeder voor hun trainingsregime, lees wat je moet weten in de volgende gids. 

Wat is proteïnepoeders?

Een soort gezondheidssupplement dat afkomstig is van verschillende bronnen, waaronder soja, wei en caseïne-eiwit, is eiwitpoeder. Voor degenen die het poeder eten, dat wordt gecombineerd met een vloeistof, zoals water of melk, biedt het een bron van volledige eiwitten om een eiwitshake te maken. 

Waarom moet je fatsoenlijk eiwitpoeder kopen?

Een bron van hoogwaardige, volledige eiwitten die een essentiële voedingsstof voor het lichaam is, wordt geleverd door de beste eiwitpoederproducten. Niet iedereen slaagt erin om aan zijn dagelijkse eiwitrecept te voldoen, dat vaak wordt verkregen uit mager vlees en zuivelproducten, in welk geval een supplement zoals eiwitpoeder hen helpt om dit dagelijkse doel te bereiken. Iedereen die regelmatig traint, heeft ook baat bij verhoogde hoeveelheden eiwitten, omdat het helpt bij de ontwikkeling en het herstel van de spieren, dus velen drinken liever een eiwitshake na de training.

Dit geldt met name voor bodybuilders of iedereen die de spiermassa wil vergroten, omdat een hogere eiwitinname nodig is voor spierherstel en -opbouw. Niet alleen dat, maar iedereen die een veganistisch dieet volgt, moet mogelijk het gebrek aan eiwit in zijn dieet in evenwicht brengen met een goed eiwitpoederproduct, omdat het voornamelijk afkomstig is van vlees, vis en zuivelproducten. 

Hoe kies je het juiste proteïnepoeder?

Als het om eiwitproducten gaat, zijn er eindeloze opties, dus het kiezen van het beste eiwitpoeder kan wat huiswerk met zich meebrengen.

Bij het selecteren van het juiste eiwitpoeder voor u, zijn hier een paar dingen die u moet overwegen:

 Smaak:

Een van de gemakkelijkste dingen om te selecteren en om over na te denken, is dat zelfs de beste eiwitpoeders niet zo zoet kunnen smaken. Chocolade, vanille en aardbeien zijn de meest voorkomende opties.

• Eiwitbron:

Er zijn verschillende leveranciers van proteïnepoeder, dus zorg ervoor dat u er een kiest die bij uw behoeften en voorkeuren past. Vanwege zijn populariteit kan een goed weiproteïnepoeder bijvoorbeeld voor een goede prijs verkrijgbaar zijn, maar het is gemaakt van melk, dus het is misschien niet acceptabel voor iemand die op zoek is naar een lactosevrij poeder.

• Ken uw behoeften:

Waarom heb je proteïne in poedervorm nodig? Als u dit weet, zou het veel eenvoudiger moeten zijn om geweldig eiwitpoeder te kopen, omdat u kunt herkennen welke vorm het beste bij uw behoeften past. Bij een vetverbrander wil iemand die wil afvallen bijvoorbeeld poeders kopen die minder suiker of zoetstoffen bevatten, terwijl iemand die spieren wil aanmaken, een eiwitpoeder wil met een hoge biologische waarde voor een optimale eiwitopname, waardoor de spieren worden geholpen. genezen en ontwikkelen sneller.

Soorten weiproteïne

De meest populaire soorten eiwitshakes zijn gemaakt van wei, een bijproduct van de kaasproductie. 

1. Concentraat:

Voordelen:

Het goedkoopste alternatief is concentraat, dat het beste in water lijkt te mengen en het beste smaakt.

Nadelen:

"Het is ongeveer 80 st. Eiwit. Er zijn koolhydraten, ongeveer 5 gram koolhydraten per portie en 3 gram vet. Er zit ook lactose in."

Wei-eiwitconcentraat-supplementen van retailers zoals Protein World en Bulk Powders zijn overal verkrijgbaar. Je vindt ze ook in de winkelstraten, in een van de vele supplementenwinkels die de afgelopen jaren zijn ontstaan. 

2. Isoleer:

Voordelen:

Concentraat is verfijnd tot een andere methode en het vet en de koolhydraten zijn verwijderd. Het eiwitgehalte is tot ongeveer 90% eiwit. Het bevat weinig vet en heel weinig koolhydraten. Je hebt ook bijna geen hoeveelheid lactose. Het is ongeveer 99% vrij van lactose, dus isolaat is iets dat ze meestal aan zullen voor mensen met een lactoseprobleem. Eindelijk is het goed.

Nadelen:

Het zal niet erg goed mengen.

Bulkpoeders en MyProtein zijn veelgebruikte distributeurs van geïsoleerde formules. De waarde is hoog, de ingrediënten zijn hoog en de smaak is niet slecht.

3. Hydrolysaat: 

Voordelen:

Het wordt weer doorgelaten, het is bijna 95% eiwit. Hydrolysaat wordt heel gemakkelijk opgenomen, dus het kan vrij gemakkelijk in de spieren worden opgenomen als je een grondige sessie hebt of als je twee sessies op een dag doet. Het bevat eigenlijk ook spijsverteringsenzymen, waardoor het iets beter wordt afgebroken en daarom iets sneller wordt opgenomen.

Nadelen:

Het is het duurste, het smaakt niet zo goed en het mengt niet goed. MyProtein en Solgar geven gemeenschappelijke gehydrolyseerde formules.

Er zijn eiwitten op de markt die verschillende combinaties van wei-formuleringen combineren, zoals de mix van isolaat en concentraat van Genetic Engineered Supplements als je niet kunt beslissen welke voor jou is. 

Wat is in Nederland het beste eiwitpoeder?

Eiwitpoeders zijn verkrijgbaar bij verschillende bronnen, zoals elk gezondheidssupplement, en kunnen elke combinatie van ingrediënten bevatten. Het is daarom noodzakelijk om er een te vinden die het beste bij uw doelstellingen en behoeften past, anders zou u uw tijd en middelen kunnen verspillen! Hier zijn de beste soorten eiwitpoeders die u kunt kopen:

Weiproteïnepoeders:

Wei-eiwit is een van de gemakkelijkst verkrijgbare producten, perfect eiwitpoeder voor het opbouwen van droge spieren en het stimuleren van vetverlies. Voor de meeste mensen, vooral voor nieuwe kopers, wordt fijn eiwitpoeder zeer snel in het lichaam opgenomen, dus het is perfect voor herstel na de training. Het is echter afkomstig van melk, dus voor mensen met dergelijke intoleranties of dieetalternatieven zoals glutenvrije diëten, kan dit ongeschikt zijn.

• Caseïne-eiwitpoeders:

Een ander eiwitpoeder op melkbasis, caseïne-eiwitpoeder, is een goede keuze, in de buurt van wei, maar het belangrijkste verschil is dat de spijsvertering langer duurt.

• Eiproteïnepoeders:

Dit eiwit is afgeleid van eieren, zoals de naam al aangeeft, waardoor het een van de rijkste voedingsstoffen is. Hierdoor is het echter een van de duurste eiwitpoeders, maar toch een van de hoogste kwaliteiten.

• Soja-eiwitpoeders:

Sojabonen leveren een plantaardige bron van eiwitten, waardoor het zeer onderscheidend is omdat het meestal afkomstig is van dierlijke producten. Voor veganisten en mensen met een allergie voor voedingsmiddelen zoals eieren of melk is dit de beste proteïne. 

Gevolgtrekking:

Eiwitpoeder was ooit gereserveerd voor de larders van hardcore gewichtheffers en waarschijnlijk professionele sporters als een specialiteit. Niet meer. De voordelen van proteïne worden nu algemeen erkend - er is ook proteïne - en de sportsupplementenindustrie zoals Legend Sports is nu in Nederland £ 650 miljoen per jaar waard.

Comments